HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

Többmillió forintot felejtettek a taxiban - Visszakapták!

2014.03.09. 14:23 :: *candy*

Shoppingolni indultak, tömött bukszáikat azonban a taxiban felejtették. A becsületes taxisok a nyomukba eredtek és hiánytalanul visszaszolgáltatták a pénzüket.

 

Március 7-én csaknem táncra perdült örömében az az orosz turista, aki 14.000 eurót felejtett egy római taxiban, amikor vásárolgatással akarta elütni az időt az olasz fővárosban. Csak miután kiszállt a taxiból, akkor vette észre a 30 év körüli orosz nő, hogy tárcáját az autóban hagyta. Személyes iratai mellett 14.000 euró és 50.000 orosz rubel lapult benne, ezért azonnal hívta a rendőröket. Balszerencséjére semmilyen személyleírást nem tudott adni a soförről, sőt az autó típusát sem jegyezte meg, csak a kiinduló- és a célállomás alapján próbálták megkeresni a taxist. A diszpécserek így is megtalálták, a sofőr pedig megerősítette, hogy megtalálta a tárcát, amit rögvest vissza is adott a reményvesztett turistának, aki gondolatban már lemondott a kocsiban felejtett összegről.

 

becsuletes_taxis

 

Mázli Milánóban

 

“Sok minden átfut az ember agyán, amikor csaknem 10.000 eurót talál a hátsó ülésen, azután viszont a becsületességre és a családomra gondoltam. Egy percig sem volt kétséges, hogy visszaadjam az utasaimnak, ahogy az elmúlt 20 évben az összes taxiban hagyott tárgynak megkerestem a gazdáját” – meséli Gerardo Capraro milánói taxis, akit arra kértek orosz utasai, hogy fuvarozza el őket a város fényűző bevásárló-negyedébe.

A harminc év alatti pár Milánó egyik legmenőbb hotelében szállt meg, szerencséjükre a taxit is ide rendelték, amikor shoppingolni indultak. Miután Gerardo felfedezte, hogy a költőpénzt a kocsijában felejtették, a szállodához hajtott és megvárta míg utasai visszatérnek a bázisukra. A halálra rémült turisták alig hittek a szemüknek, amikor a taxis a szálloda halljában kezükbe nyomta a több ezer euróval, orosz valutával és hitelkártyákkal teli tárcát.

“Sokan bolondnak tartanak, amiért visszaadtam nekik a pénzt, én azonban egy percig sem haboztam, mindenképpen vissza akartam juttatni hozzájuk, főleg egy ekkora összeget. Szerintem egyik becsületes embert sem lenne szabad ugratni – én mindig is az őszinteségre törekedtem és ezen nem is szeretnék változtatni. Legyen szó 50 euróról, mobiltelefonról vagy épp 10.000 eurót rejtő pénztárcáról, sosem volt kérdés számomra, hogy megkeressem-e a jogos tulajdonosát. Nem is tudnék nyugodtan aludni, ha nem lenne tiszta a lelkiismeretem. Azzal pedig nem törődöm, hogy a többi taxis mit gondola rólam!” – zárta rövidre a becsületes sofőr.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr925851237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása