HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

Szupercuki: pelenkás denevérbébik!

2014.02.03. 16:30 :: *candy*

Hosszú éveken keresztül úgy tűnt, hogy a denevérek eltűnnek a Föld színéről, az utóbbi időben azonban bíztató hírek érkeztek: Európában 1993 és 2011 között csaknem 40 százalékkal növekedett a denevér-populáció.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem érdemelnek kiemelt figyelmet ezek a sokak szerint félelmetes, ám az emberre egyáltalán nem veszélyes, a környezetünk szempontjából azonban nagyon hasznos emlősök. A kedvező eredményekkel záruló, 9 európai ország (köztük Magyarország) denevér-állományát vizsgáló kutatás során az Európában fellelhető 45 denevérfaj közül 16-ot regisztráltak a górcső alá vett területeken.

Mindeközben Ausztráliában az óriási forróság okozza sok denevér pusztulását, ami miatt rengeteg bőregér-bébi marad szülők nélkül. A hőségben a denevérek elgyengülnek és lepotyognak a fáról – amelyikük nem hal bele a zuhanásba, az a kiszáradás miatt veszítheti életét. Az Ausztráliai Denevérklinika lelkes önkénteseinek köszönhetően azonban megmenekülhetnek a halál torkából. A Queensland-ben található klinikán szívmelengető képekkel örökítették meg, hogyan viselik gondját a törékeny árváknak: puha takaróba pólyázzák őket, és cumisüvegből etetik az apróságokat.

Facebook-oldalukon Te is nyomon követheted a 450 páciens mindennapjait!

 

lepottyant

Ő az egyike azon szerencsés denevéreknek, akikre időben találtak rá a Denevérklinika munkatársai

Australia Heat Wave

Az elmúlt hét forróságának köszönhetően 300 új páciens került a klinikára

pelenkasok

Bár az anyukájukat nem pótolja, a többi denevérbaba közelsége és a cumi feledtetheti a szomorú eseményeket.

napoznak

A gyors felépüléshez az is hozzájárul, ha egy kicsit napfürdőznek a klinika lakói

lognak

A nagyobb és erősebb denevérek nem csak a ketrecükben, hanem a plafonról vagy a ruhaszárítóról lógva is remekül érzik magukat

arva

Szerencsére a kicsik is egyre jobb formába lendülnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr835796711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása