HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

Visszakapott méltóság - Ingyenes ruhabolt szegényeknek és hajléktalanoknak

2014.02.10. 23:55 :: *candy*

A szegény sorban és/vagy az utcán élők nem csak fizikai dolgokról kénytelenek lemondani. Sokuk idejét sem tudja, mikor járt utoljára ruhaboltban, és mikor kapott segítséget ahhoz, hogy a hozzá leginkább passzoló darabot válassza. Az elismerő pillantásokról nem is beszélve…

 

A közelmúltban látott napvilágot egy rendkívül különleges kezdeményezés, aminek köszönhetően nem csak néhány új ruhadarabbal gazdagodnak a rászorulók, hanem felbecsülhetetlen értékű élményekkel, érzelmekkel is. A The Street Store nevet viselő jótékonysági akció Dél-Afrikából indult útra, és a világ bármely pontján megvalósítható! Ennek keretében a szegény sorsúak és a hontalanok az utcán rögtönzött ruhaboltban válogathatnak az adományozóktól érkező ruhák közül, és személyre szabott tanácsokat is kérhetnek a megfelelő fazon, szín vagy méret kiválasztásában.

 

street_store_4

A kép forrása: thestreetstore.org

 

Bár óriási segítséget jelent a nehéz helyzetben élők számára minden egyes felajánlás, mégis egészen más a részükre összegyűjtött ruhák “tálalása”, ha azokat fogasokra akasztva, szín- vagy méret szerint csoportosítva nézhetik át, foghatják meg és próbálhatják fel, nem pedig óriási zsákokból, dobozokból kell azokat “kibányászniuk”. Így egy rövid időre úgy érezhetik magukat, mint azok, akik rendszeresen eljárnak “shoppingolni”, hogy feltérképezzék a boltok legújabb kínálatát és megszerezzék a legklasszabb darabokat.

 

street_store

A kép forrása: thestreetstore.org

 

Annak ellenére, hogy Dél-Afrika a kontinens leggazdagabbnak tartott régiója, továbbra is nagy a társadalmi egyenlőtlenség, minden második gyerek rendkívül szegény családban nevelkedik. Az utcán nyitott ideiglenes “ruhaüzletben” minden árucikk ingyen elvihető, az önkéntesek pedig – akik összegyűjtik, csoportosítják és a lehető legszebben elrendezik a ruhákat – udvariasan bánnak a “vásárlókkal”, akiket igény szerint öltözködési tanácsokkal is ellátnak. Amikor Fokvárosban megnyitotta nem létező kapuit az első Street Store, egyetlen nap leforgása alatt 1000 rászoruló jutott új ruhához.

 

Ha Te is szívesen lennél “üzletvezető” egy ilyen jótékonysági akció keretében a lakóhelyeden, kattints ide!

 

street_store3

A kép forrása: thestreetstore.org

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr905846960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása