HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

60 év után kapta vissza a pénztárcáját

2014.02.21. 09:07 :: *candy*

Mindenki számára kellemes meglepetést okoz, ha hosszú évek után olyan tárgyra bukkan, ami visszarepíti a felhőtlen gyerekkorba…

 

Bill Fulton azonban ennél is többet kapott: olyan elvesztett emlék került vissza hozzá, aminek létezésére már nem is emlékezett – így az öröme tovább fokozódott. A Baker Middle School tanulójaként még 1946-ban veszítette el a pénztárcáját, amikor lelkesen szurkolt az iskola kosármeccsén.

 

A bőrből készült erszényre tökéletes állapotban találtak azok a munkások, akik az iskolához tartozó lelátón végeztek felújítást. A tárcában ott lapult Fulton biciklis jogosítványa, aminek nagy hasznát vette gimisként, ugyanis a tanulás mellett kerékpáros futárként dolgozott egy kisboltban. A meghatódott idős ember érintetlenül kapta vissza a pénztárcáját, amit nem sokkal a II. Világháború vége után veszített el.

 

shutterstock_122789014

 

A 78 éves Bill Fulton alig találta a szavakat, amikor becsöngetett hozzá az iskola mostani titkára, és átnyújtotta az elveszített tárcát: “Istenem, mennyi idő telt el azóta! A tárcán ez meg sem látszik, még a cipzár is tökéletesen működik! Alig tudom elhinni… Köszönöm, köszönöm és még egyszer köszönöm!” Az idős úr elmondta, hogy amint kezébe vette a pénztárcát, szeme előtt leperegtek az elmúlt évek eseményei – látta magát Koreában harcolni, és felelevenedtek benne a Berlinben töltött évek is. “Hogy elröpült az idő! Nehéz elhinni, hogy ennyi minden történt velem azóta, hogy kissrácként elveszítettem a pénztárcámat!” – sóhajtott a szerencsés kosárszurkoló.

 

A hosszú ideig gazdátlanul tengődő pénztárca mellett az iskolakönyvtárból hiányzó könyveket, füzeteket és egy akkor nagy népszerűségnek örvendő tehetségkutató műsor programfüzetét is megtalálták az átépítésen dolgozó szakemberek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr265846975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása