HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

Kasszasikert hozott a becsületes megtaláló

2013.12.06. 09:43 :: *candy*

Guillermo Del Toro filmrendező története olyan igazi elveszett-meglett sztori, amely remekül példázza, hogy a becsületesség elnyeri méltó jutalmát.

Legféltettebb kincsei egyikeként a rendező mindig magával hordta történetünk főszereplőjét, a bőrborítású naplóját. Ebbe a könyvecskébe írta fel és rajzolta le jövőbeli filmjeinek ötleteit. Ez volt az a napló, amelyből négyévnyi ötletelés eredményeként megszületett a híres Faun Labirintusa című film.

tumblr_louq3vmcoo1r0t2fqo1_500.jpg

Azonban a műalkotás sosem került volna vászonra egy becsületes taxisofőr nélkül. Del Torro ugyanis egy éjjel Londonban vette igénybe a fuvarszolgáltatást, és amikor kiszállt a taxiból, elfelejtette magával vinni az felbecsülhetetlenül értékes könyvecskét. A sofőr megtalálta a naplót, és mellette egy papírdarabot, amin egy hotel logója volt. Felismerte a logót és visszavitte a naplót a hotelbe.

Det Torro roppant hálás volt, hogy visszakapta legnagyobb kincsét, a becsületes megtalálót pedig 900 dollárral jutalmazta. A filmet később 13,5 millió Euróból forgatták le.

Szólj hozzá!

Címkék: elveszett talált tárgy kasszasiker filmrendező becsületes meglett megtaláló Elveszett-Meglett okosmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr395678236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása