HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

10 vicces talált tárgy, amit szállodákban felejtettek

2014.01.22. 23:50 :: *candy*

Amikor kimozdulunk otthonról, hátrahagyjuk a gondjainkat és hajlamossá válunk a szétszórtságra. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy igen hosszú listát állíthatna össze bármelyik sokat látott szálloda a náluk felejtett vicces tárgyakról. Íme a mi 10-es válogatásunk!

 

 

Az, hogy egy-egy ruhadarab, piperekellék, esernyő vagy szuvenír marad gazdátlanul a hotelben, teljesen hétköznapi esemény – előfordult azonban, hogy valaki szexuális játékszereit, különleges házikedvencét vagy épp pénzzel teli kofferjét felejtette átmeneti rezidenciáján…

 

1) Műfogsor

A szobalányok elmondása szerint a leggyakrabban elvszített személyes tárgyak egyike a műfogsor. Nehéz elképzelni, hogy tulajdonosának hogy nem tűnik fel a hiánya távozás előtt… A pohárban úszkáló fogsor semmi a kivehető üvegszemhez képest, amit egy francia kisvárosban felejtettek a komódon.

 

2) Jegygyűrű

Egy gyönyörű izlandi szállodából indult világhódító útjára a friss házasokról szóló történet, melynek főszereplői a nászutas lakosztályban felejtették jegygyűrűiket – igen, jól olvastad, mindketten! A furcsa az egészben az, hogy később egyikük sem jelentkezett az ékszerekért, így nagy valószínűséggel már ott, a nászúton kiderült, hogy mégsem egymásnak lettek teremtve.

 

3) Műláb

Ahogy a műfogsor vagy a műszem tulajdonosai, úgy a művégtag viselői sem voltak elég körültekintőek indulás előtt. A meglepő az, hogy az eset nem csak egyszer-egyszer fordult elő: egy világhírű szállodalánc nyilvántartása szerint évente körülbelül 80 műláb végzi a talált tárgyak osztályán.

 

szallodai

 

4) Pénz

A becsületes megtalálók minden esetben jutalmat érdemelnek, de akkor különösen, ha valamilyen nagy értékű elhagyott tárgyat szolgáltatnak vissza a tulajdonosnak. Amerikában előfordult, hogy egy furcsa alak 16 ezer dollárnyi készpénzt hagyott egy táskában, amit ott felejtett a recepción, és az utolsó fillérig visszakapta a szállodától. Európában valószínűleg az a Milánóban megszálló szenilis pár vezeti a ranglistát, amelyik 200 ezer eurót hagyott maga mögött a szobában, hazánkban pedig megesett, hogy egy olyan fürdőköpeny landolt a mosodában, melynek zsebében 60 ezer forint készpénz lapult.

 

5) Maskara

A farsangi és báli szezontól teljesen függetlenül, egész évben előfordul, hogy különleges jelmezek felejtődnek a szállodai szobákban. Egy amerikai panzióban, ahol többnyire kisgyermekes családok üdülnek, megesett, hogy egy komplett rabbijelmez maradt a szekrényben. A maskarához nem csak a különleges öltözék tartozott, hanem műszakál és egy jelvény is, melyre azt írták: “Ne packázz a titkosszolgálat embereivel!”

 

6) Gumikecske

Az olyan szexuális játékszereken, mint a bilincs, az ostor vagy a vibrátor, már nem akadnak fenn a rutinosabb szállodai dolgozók, előfordul azonban, hogy egy-egy vendégnek még őket is sikerül meglepni: Skóciában volt, aki egy felfújható gumikecskét felejtett az ágyban…

 

noicuccok

 

7) Az anyós hamvai

Szintén Skóciában fordult elő, hogy a takarító személyzet “plusz egy főt” talált a szobában, ahonnan a család többi tagja már kijelentkezett. Az anyós hamvait felejtették ott egy urnában, amiért a kezüket tördelve siettek vissza a szállodába.

 

8) Versenyló

Angliában okozott nagy meglepetést – majd nem kis felfordulást – az a versenyló, amit egy hotelszobában hagytak. Amellett, hogy hogyan kutassák fel az eredeti tulajdonosát, azon is sokat törték a fejüket az ott dolgozók, hogy vajon miként jutott be a szobába? Az “állati feledékeny” vendégeknek köszönhetően várta már a lakosztályokban kaméleon, madárpók, sőt kígyó is a takarító személyzetet.

 

9) Csontváz

Egy világhírű szállodalánc elnöki lakosztályát egyedül bérelte ki egy utazó. Hogy az éjszakát mégsem töltötte magányosan a hatalmas ágyban, arról az ott felejtett, ember nagyságú csontváz árulkodott, amiért sosem jött vissza a gazdája…

 

10) Hazai ízek

Nem ritka, hogy a minibárt hűtőszekrényként használják a vendégek. Ebben nincs is különösebb kivetnivaló, csak akkor, ha a belepakolt elemózsiát nem viszik magukkal. Így esik meg gyakran a hazai hotelekben, hogy kis méretű (és étellel feltöltött) lábasok, félig megevett szendvicsek és megkezdett üdítőitalok maradnak a minibárban.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás hotel elveszett szálloda turista talált tárgy becsületes meglett

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr455777635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása