HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

16 hónapig sodródott a hajótörött - Teknősvéren élt!

2014.02.03. 14:36 :: *candy*

A hollywoodi filmek gyakran merítenek valós eseményekből, most azonban úgy tűnik, hogy a filmvásznon látottakat másolják az égiek…

Egy hosszú hajú és dús szakállú, kiszáradt és alultáplált hajótöröttre találtak a Csendes-óceán egyik lakatlan szigetén, a Marshall-szigetek közelében. A férfi, aki számos megpróbáltatáson ment keresztül az elmúlt 16 hónapban, egy szakadt nadrágot viselt. Megmentőinek azt mondta, hogy Jose Ivannak hívják, és Mexikó partjairól indult útnak társával, El Salvador felé. Nyolc méteres hajójuk azonban viharba került és felborult – utitársa ekkor vesztette életét, ő pedig többezer mérföldre sodródott a parttól.

 

terkep

 

A kizárólag spanyolul beszélő férfire egy norvég antropológus bukkant néhány helyi halász társaságában. Nekik mesélt először arról, hogy halakkal, teknősökkel és madarakkal táplálkozott, amikor pedig nem gyűlt össze elég esővíz ahhoz, hogy kellő folyadékot vegyen magához, a teknősök vérével oltotta a szomját. A Tom Hanks alakította Chuck Noland hasonló kalandokon ment keresztül a Számkivetett című filmben, amit még 2000-ben ismerhetett meg a közönség. Ugyancsak egy hajótörés szerencsésen végződő történetét meséli el a 2012-es Pi élete, amely tavaly 4 Oscar-díjat kapott.

 

Jose Ivan hajójában nem találtak semmilyen halászatra vagy vadászatra alkalmas eszközt, így nagy valószínűséggel kézzel kellett megszereznie az életben maradásához szükséges zsákmányt. Mindössze egy félig elfogyasztott tengeri teknős ringatózott vele a nagy vizen, jobb híján ezt ette volna az előtte álló napokban.

 

jose_ivan_ocean

 

Az orvos, aki kezelésbe vette a túlélőtt így nyilatkozott Jose Ivan hogylétéről: “Nincs túl jó állapotban, de napról-napra erősödik. Csak fokozatosan szoktathatjuk hozzá az evéshez és az iváshoz, a vérnyomása pedig továbbra is nagyon alacsony. Amikor nem pihen, sokat mesél az elmúlt hónapok eseményeiről és saját magáról, azt azonban egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan hol lakott korábban és hova szeretne visszatérni.”

 

Persze ezúttal is akadtak, akik nem kétségbe vonták Jose Ivan szavait, hajóját elnézve azonban ők is rájöttek, hogy a férfi egyáltalán nem túlzott, mikor azt állította, hogy közel másfél évig sodródott az óceán hullámain. A kis szigetről, ahol most ápolják a titokzatos hajótöröttet, hamarosan átszállítják egy olyan helyre, ahol már használják a telefont – internetkapcsolat azonban még ott sincs. Az aprócska szigeten, ahol Ivant kezelik, rendkívül nagy szeretet övezi a férfit, a lakók egymásnak adják a kilincset, ajándékokat és élelmet visznek neki. Mindannyian kíváncsian várják, hogy kiderüljön, ki is ő valójában – most, hogy a hír napvilágot látott, nagy valószínűséggel nem kell sokat várni arra, hogy valaki jelentkezzen eltűnt hozzátartózójáért Mexikóból.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa vihar baleset elveszett kaland hajótörés hajó hajótörött túlélő személyazonosság

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr475795977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása