HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

A visszaszerzett személyazonosság

2013.12.11. 10:22 :: *candy*

Brianna Priddy Colorado egy kisvárosában dolgozott pincérnőként. Egyik éjjel, a munkaidő végeztével a hazafelé vezető úton elveszette a tárcáját, amelyben az iratait is tartotta.

Másnap szomorúan kezdett neki a hosszú, fáradságos és drága folyamatnak, hogy újra beszerezze az okmányait. Az iratai eltűnését bejelentette a rendőrségen is, nehogy személyiségrablás áldozata legyen, ugyanis tartott tőle, hogy valaki majd több száz dollárnyi csekket ír a nevében, vagy bűncselekményeket követ el.

Az iratai a lehető legváratlanabb módon kerültek vissza hozzá. Ugyanis amikor a munkahelyén arra kért egy alkoholt vásárolni szándékozó hölgyet, hogy mutasson valamilyen arcképes igazolványt, a saját neve és fotója köszönt vissza a plasztikkártyáról.

article-2289898-1881A95B000005DC-515_634x339.jpg

„Nem csináltam semmit, hanem visszaadtam a kártyát, és mondtam neki, hogy persze, azonnal hozom az italát!” – idézte fel Brianna, aki ezután a telefonhoz rohant és tárcsázta a rendőrséget, akik perceken belül e helyszínre érkeztek. A nőt később lopással, csalással, közokirattal való visszaéléssel is meggyanúsították.

Pedig, ha becsületes lett volna, még jutalom is üthette volna a markát. Gondoljunk csak bele, ha itthon találunk egy Elveszett- Meglett matricával ellátott tárgyat, mennyivel jobb a becsületes megoldásnál maradni… főleg ha ezért még jutalom is jár!

Szólj hozzá!

Címkék: szolgáltatás elveszett talált tárgy iratok pincérnő személyazonosság becsületes Elveszett-Meglett okosmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr635685715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása