HTML

Elveszett-Meglett

Évente Magyarországon, - csak a tömegközlekedési eszközökön -, több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a többszázezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal. http://www.elveszett-meglett.hu/

Friss topikok

Lánya született, de fiút vitt haza

2014.01.24. 17:00 :: *candy*

Óriási meglepetésben volt része annak az anyukának, aki December végén kislánynak adott életet az olaszországi Santa Caterina Novella di Galatina kórházban.

Az első otthoni pelenkacsere alkalmával döbbent rá arra, hogy a rózsaszínre festett babaszoba új lakója egy kisfiú, aki semmiképpen sem lehet az övé… A kétségbeesett szülők azonnal felhívták a kórházat, ahol már tudtak az esetről, a kisfiú szülei ugyanis – hasonló lelkiállapotban – addigra visszavitték a tévesen kézbesített kislányt. Bár az újdonsült szülők rövid időn belül visszacserélték gyermekeiket, hallani sem akartak a kórház bocsánatkéréséről. Az orvosok szerint “pillanatnyi fejetlenség és egy kis szórakozottság” okozhatta a történteket, ami rendkívül felzaklatta az érintetteket. Azóta a belső vizsgálatok is véget értek, és elég hervasztó eredménnyel zárultak, a szakértők szerint ugyanis nem lehet tudni hogy ki és mikor hibázott, így nem tudnak mást tenni, csak sokadszor is elnézést kérni az anyukáktól.

 

babakez

 

A kórházban, ahol évente 700 baba látja meg a napvilágot, még sosem történt ehhez hasonló eset, legalábbis az ott dolgozók ezt állítják. Ráadásul azt is hozzátették, hogy a kismamák figyelmetlensége is hozzájárult a babacseréhez: “Mielőtt hazaengedtük volna őket, az édesanyák megszoptatták a kicsiket, a kislány szülei azonban arra kértek bennünket, hogy már ne vigyük vissza az újszülöttet a csecsemőosztályra, mert az etetés után azonnal indulni szerettek volna. Mi eleget tettünk a kérésüknek, így a gyermekápolóknak esélyük sem volt arra, hogy észrevegyék a tévedést” – fakadt ki a kórház igazgatója.

 

Születésük után ezek a kisbabák is megkapták a nevükkel ellátott karkötőt, amiről már az utolsó kórházi szoptatás alkalmával is ellenőrizhetett volna a kislány halálra rémült anyukája, aki azóta sem tudta túltenni magát az eseten és ügyvédhez fordult. “A leírhatatlan ijedtség hatására ügyfelemnek elapadt a teje, amiért 50.000 €-s kártérítést követelünk. Belegondolni is borzasztó, hogy mi lett volna, ha egy másik kislánnyal cserélik el a gyermeket. Akkor nagy valószínűséggel soha nem derült volna fény az esetre, és egy vadidegen babát neveltek volna fel” – mondta lényegretörően a család jogi képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettmeglett.blog.hu/api/trackback/id/tr705777633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása